Profiboxing.cz

VIDEO Wembley vidělo drtivé knockouty i zranění

  • Zveřejněno 14. 3. 2013 18:00
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 3775

Groves vs. Balmaceda / zdroj foto: www.boxingscene.comGroves vs. Balmaceda / zdroj foto: www.boxingscene.comLONDÝN – Boxerský galavečer na fotbalovém svatostánku v londýnském Wembley rozhodne nenabídlo strhující podívanou, ale spíše předem jasně deklarované záležitosti. Přesto si fanoušci boxu přišli na své. To vám ostatně potvrdí i naše tři video, ve kterých se představí hlavní hvězdy večera – Darren Barker, Lee Purdy a George Groves.

Začněme od posledně jmenovaného – čtyřiadvacetiletý Groves (17-0), který je považován za jednoho z největších ostrovních talentů si to rozdal s průměrným Argentincem Dariem Germanem Balmacedou (11-2-7). No, rozdal...

Duel trval tři kola, než jej Groves svou pravačkou ukončil a dal možnost soupeři si důkladně prohlédnout fotbalový chrám. Balmaceda byl pro dvojku WBA, WBO, pětku WBC a sedmičku IBF v super střední váze pouze zahřívacím soupeřem pro další duel, který už má naplánován na 25. května.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

„Byl to precizní výkon, kdy jsem skoro neinkasoval a sám rozdal spoustu tvrdých ran. Musíme si nyní sednout s manažerem a probrat moje možnosti pro další duel. Rozhodně se tam rýsují zajímavá jména, o kterých budete včas informováni,“ pronesl spokojený Groves po zápase.

Na stejné vlně byl naladěný i jeho o šest let starší krajan Darren Barker (25-1), který rozbil v duelu o volný Mezinárodní titul IBF ve střední váze sedmatřicetiletého italského veterána Simona Rotola (35-4).

Rotolo se objevil na podlaze ringu již v prvním kole a jeho roh postupně začal signalizovat zranění ruky, kvůli kterému nakonec zápas skončil po čtvrtém dějství naprosto jednoznačné záležitosti. „Boxoval jsem dvakrát během tří měsíců a cítím se jako znovuzrozený, jako kdybych omládl,“ zářil po zápase Barker.

„Jsem připraven bojovat s těmi nejlepšími bojovníky ve své divizi. Nyní je na to vhodná doba, ta nejideálnější a já ji chci využít. A pokud kvůli tomu budu muset cestovat do Ameriky, abych se mohl utkat třeba i se Sergiem Gabrielem Martinezem, udělám to,“ dodala aktuální desítka střední váhy na žebříčku BoxRec.com.

Mezinárodní titul IBF – tentokrát ve velterové váze – vybojoval třetí do party ostrovních bijců, Lee Purdy (20-1-3). Ten si své jubilejní dvacáté vítězství v profiringu připsal proti šestatřicetiletému Mexičanovi Cosmeovi Riverovi (35-3-16), kterého poslal na zadek už v prvním kole, v osmém mu roztrhl oko a v devátém duelu ukončil. Rivera zaznamenal sice už šestnáctou porážku v kariéře, ovšem teprve třetí před limitem.

GEORGE GROVES – DARIO GERMAN BALMACEDA


2013-03-09 George Groves vs Dario German Balmacedaby sweetboxing9

DARREN BARKER – SIMON ROTOLO


2013-03-09 Darren Barker vs Simone Rotoloby sweetboxing9

LEE PURDY – COSME RIVERA


2013-03-09 Lee Purdy vs Cosme Rivera by sweetboxing9