Profiboxing.cz

VIDEO Stevenson kontra Kovaljov. 'Bojí se mne,' tvrdí ruský snajpr

  • Zveřejněno 4. 12. 2013 6:09
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4938

Sergej Kovaljov a Adonis Stevenson slaví sobotní výhrySergej Kovaljov a Adonis Stevenson slaví sobotní výhryQUEBEC – Byla to jasná demonstrace síly. Kanaďan Adonis Stevenson (23-1) vyřídil v šesti kolech Brita Tonyho Bellewa (20-1-2), ruský bijec Sergej Kovaljov (23-1-0) si pak hladce poradil s Ukrajincem Ismajlem Siľachem (21-2) a celý boxerský svět zajímá nyní jediná otázka: Kdy se utkají spolu?

Odpověď na ní ale zřejmě hned tak nedostanou. Stevenson si totiž nejdříve i slově vyřídil účty s Bellewem a poté naznačil své další vize: „Bellew tvrdil, že jsem trpaslík a podívejte se, co s ním ten trpaslík udělal. Moje další cíle? Froch a Hopkins!"

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Dle všeho ale minimálně první ze jmen je tak trochu spíše jen snem, jelikož společně mají oba muži nevyřízené účty. Není tajemstvím, že když byl ještě v super střední váze, Stevenson britskou hvězdu několikrát vyzval, ten se ale do souboje s kanadským knockoutérem dvakrát nehrnul.

Statistiky zápasu Kovaljov - SiľachStatistiky zápasu Kovaljov - Siľach„Stevenson se stává velkou hvězdou a jeho místo je v polotěžké váze, kde postupně šplhá na vrchol. V šestatřiceti letech se v ní cítí skvěle, byl by zbytečný risk hrát jojo s jeho váhou," prohlásil promotér kanadského bijec Yvon Michel v pondělí na konto zápasu Stevenson-Froch.

Ten naopak nezavrhuje souboj právě s Kovaljovem, tedy téma, kterému se sám jeho svěřenec vyhnul. Je ale více než jasné, že to byl taktický záměr. Společný galavečer těchto knockoutérských es polotěžké váze a nyní také již mistrů světa se nedělal jen tak pro nic, za nic.

„To oč nyní Adonis usiluje jsou prestižní a výnosné souboje. Čekal na tuto možnost dlouho. Na vrcholu seznamu jsou Hopkins, Ward, Pascal či Bute. Pokud bude Kovaljov pokračovat v tomto tempu, mohl by se na něj dostat také. Je to zkušený, efektivní, silný a odhodlaný bojovník," dodal Michel, který tak potvrdil slova samotného ruského „Krushera".

Statistiky zápasu Stevenson vs. BellewStatistiky zápasu Stevenson vs. BellewTen po zápase tvrdil, že se mu začíná Kanaďan vyhýbat s odkazem na to, že na rozdíl od něj už porazil lepší bojovníky a že by vzájemný souboj byl zajímavější pro Rusa než pro něj. Rating BoxRec.com mu sice dává za pravdu – Stevenson s Kovaljovem jsou na 2. a 3. pozici, ovšem bodový rozdíl je mezi oběma výrazný, pohled na soupeře už tak jednoznačný není.

Šestatřicetiletý „Superman" sice porazil postupně Dawsona, Clouda a nyní i Bellewa, ovšem je třeba si uvědomit, že prvně jmenovaného jediným, šťastným úderem, druhého sice rozebral, jeho žebříčkové postavení bylo ale hodně nadnesené a skutečně zajímavou zkouškou byl až jeho poslední souboj.

Kovaljovovi soupeři sice tak zvučnými jmény sice nedisponují, vyjma Cleverlyho (otázkou zda-li i on nebyl ale přeceňován), ovšem především White a Siľach jsou rozhodně kvalitnější boxeři, než co říká světový žebříček.

Sečteno, podtrženo: pokud je to ze strany kanadského bijce jen taktika, buďme rádi a těšme se na super šlágr polotěžké váhy a věřme, že dohady mezi stranami obou fighterů nedopadnou podobně jako ty mezi Mayweatherem s Pacquiaem. To by byla totiž ohromná škoda. Ostatně přesvědčit se můžete ve videích sobotních zápasů obou výše zmíněných ranařů...

VIDEO CELÉHO ZÁPASU ADONIS STEVENSON VS. TONY BELLEW


pimpandgopnik (вринге.сом) by 20101017d

VIDEO CELÉHO ZÁPASU SERGEJ KOVALJOV VS. ISMAJL SIĽACH