Profiboxing.cz



Tohle byla válka. Zraněný Bradley na zemi, přesto Provodnikova porazil

  • Zveřejněno 17. 3. 2013 14:10
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5128

Bradley inkasuje od Provodnikova / zdroj foto: internetBradley inkasuje od Provodnikova / zdroj foto: internetCARSON - Parádní bitvu viděli fanoušci v hlavním duelu galavečera v kalifornském Carsonu, kde si to rozdali o titul mistra světa WBO ve velterové váze obhájce pásu - Američan Timothy Bradley (30-0) a ruský vyzývatel Ruslan Provodnikov (22-2). Těsně 3:0 na body (114-113, 114-113, 115-112) vyhrál úřadující šampión Bradley.

Chtěl uznání. A teď ho získal. Alespoň, co se týká bojovného srdce a odvahy. Bradley musel proti Provodnikovovi vynaložit veškeré své úsilí, aby uhájil alespoň těsně svůj titul mistra světa. I když podle některých opět neoprávněně.

DALŠÍ NOVINKY Z RINGU:

Ruský vyzývatel totiž už v prvním kole šampióna zranil, pustil se do něj bez bázně a hany a byl i ve druhém pokračování duelu tím lepším boxerem v ringu. Bradley se ale dokázal vzchopit, na své poměry netradičně ofenzivně se tlačil do svého protivníka a fanoušci díky tomu viděli parádní bitvu.

Bodoví Bradley Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comBodoví Bradley Provodnikov / zdroj foto: www.boxingscene.comV pátém a šestém kole opět dokázal Provodnikov dostat soupeře do problémů, do prvního počítání jeho kariéry ale ještě nikoliv. Bradley, který pochopil, že silou ruského tvrďáka nepřetlačí (byl to pro něj první zápas ve velteru!), začal od osmého kola více pracovat na nohou a kontrolovat duel.

To se mu ale málem vymstilo v otevřené bitvě ve dvanáctém kole, kdy se ocitl v závěru na podlaze ringu (trochu jako deja vu ze zápasu Chavez-Martinez). Bradley se na poslední chvíli postavil na nohy a to mu zajistilo vítězství. Závěrečný gong totiž znemožnil Provodnikovovi raněného šampióna dorazit.

"Myslím, že jsem vyhrál, jednoznačně. Vždyť se podívejte, jak jsem mu dokázal ublížit, dokázal jsem dostat do počítání. Nevím, co více bych měl pro vítězství udělat," pronesl zklamaný Rus po zápase.

"Ten chlap je obrovský puncher. Podle mne je schopen porazit kohokoliv v této divizi. Myslím, že mám otřes mozku, určitě ho mám," nechal se slyšet obhájce titulu před tím, než se svým týmem vyrazil do nemocnice. Se svým týmem a pásem světového šampióna...

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY GALAVEČERA NALEZNETE ZDE!