Profiboxing.cz



Promotér L. Konečný: Tahák Parlagi vs. Dufek domluven. A to není vše!

  • Zveřejněno 29. 11. 2012 18:00
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5907

Lukáš Konečný / zdroj foto: www.boxevents.czLukáš Konečný / zdroj foto: www.boxevents.czÚSTÍ NAD LABEM/PRAHA – Z malého regionálního boxerského večera pořádný tahák se špičkovým obsazením a titulovým zápasem? I to lze, pokud se do organizace celé show promotér pořádně opře. A když je tím promotérem Lukáš Konečný, lze očekávat, že do přípravy svého galavečera dá maximum, stejně jako odvádí při vlastních zápasech v ringu.

21. prosinec 2012. Datum, které by si měli zakroužkovat všichni fanoušci boxu. V hale Sluneta v Ústí nad Labem se uskuteční podle všeho parádní boxerská podívaná pod názvem Spolchemie Boxing Show a záštitou ústeckého primátora Víta Mandíka.

Martin Parlagi / zdroj foto: www.boxevents.czMartin Parlagi / zdroj foto: www.boxevents.cz„Pěkně se nám to rozrůstá, už nyní jsou jisté dva zápasy. Roman Kracík (34-1-10) si to rozdá v šestikolovém duelu s nebezpečným Slovákem Jánem Antoškou (2-1-1). Vrcholem galavečera by pak měl být desetikolový souboj o titul mezinárodního českého šampióna v lehké váze mezi Michalem Dufkem (9-1-2) a Martinem Parlagim (7-0),“ řekl pro Profiboxing.cz Lukáš Konečný.

Oba souboje, kterým bude předcházet několik dalších (až deset) čistě boxerských kláních, by měly s přehledem naplnit kapacitu zhruba patnácti set míst v hale. Kromě kvality boxerů a prestiže v podobě titulu by se na to měly podílet další taháky předvánočního galavečera a také lidové vstupné.

„Přemýšleli jsme o ceně 80 korun v předprodeji a 120 korun na místě, ale asi to zvýšíme. Důvodem je především fakt, že se dám daří skládat velmi kvalitní startovku. Ale nechci cenu nijak šponovat, takže uvažuji o vstupném kolem 150 korun v předprodeji a 200 korun na místě. Chci aby bylo plno a lidé si trochu odpočinuli a pobavili v tom předvánočním mumraji,“ láká již nyní Lukáš fanoušky do hlediště.

Michal Dufek / zdroj foto: ArchivMichal Dufek / zdroj foto: ArchivA není sám. Na galavečer se těší i jeho dvě hlavní hvězdy. „Ten zápas se už měl uskutečnit vícekrát, jsem rád, že k němu dojde. Myslím, že se fanoušci mohou těšit na špičkový domácí box, Michal má teď za sebou dva těžké a kvalitní zápasy, má zkušenosti s desetikolovými duely. A navíc český titul je pro mě velkou motivací,“ prozradil čtyřiadvacetiletý Slovák žijící v Praze Martin Parlagi.

„Zápas s Martinem je pro mě velká výzva, když všechno klapne, chci se s ním ještě letos utkat. A že bude ve hře titul? Jen motivace navíc,“ řekl již dříve jeho o pět let starší soupeř Michal Dufek, který si vysloužil pozornost svými posledními výkony, kdy v posledních třech měsících odboxoval plný počet vypsaných s ex-mistrem světa Vitalijem Tajbertem a po něm i s uzbeckou hvězdou Ališerem Rahimovem.

„V plné přípravě jsou již plakáty, bilboardy, řešíme předprodej vstupenek. O všem vás budeme samozřejmě informovat na stránkách Profiboxing.cz a našem facebooku,“ dodal nejlepší český profesionální boxer, který se pro následující čtyři týdny převtělil do role promotéra. I když...

Pokud by to přece jen bylo pro fanoušky boxu málo, má pro ně připravené Lukáš další dva taháky. O nich vás ale budeme informovat už v pátek večer.