Profiboxing.cz



Víkend: parádní sobota, výhružky Martinézovi, Čagajev vs. Fury

  • Zveřejněno 29. 8. 2012 2:34
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 4565

Abraham bije Stieglitze / zdroj foto: www.boxingscene.comAbraham bije Stieglitze / zdroj foto: www.boxingscene.comPRAHA – Boxerské prázdniny jsou zjevně za námi, od tohoto víkendu nás čeká jeden nabitější sobota s nedělí než další. Co se dělo mezi 25.8. a dneškem ve světě profesionálního boxu? O tom je náš další víkendový souhrn.

Čagajev: Zápas s Furym? Na to je ještě brzo

Bývalý mistr světa v těžké váze – Ruslan Čagajev – se vyjádřil ke slovům britského obra Tysona Furyho, který před pár dny oznámil, že se s uzbeckým národním hrdinou domluvil na souboji.

„Od týmu Tysona jsme dostali dotaz na zápas v pátek a už v sobotu jsem si přečetl, že se spolu utkáme. Není to pravda, je to předčasné a neoficiální, jednání teprve začala. Tyson je pro mě zajímavý soupeř, ale nejdříve musím najít nového trenéra a pak nového soupeře. Fury si zaslouží respekt a proto se na něj musím pořádně připravit,“ pronesl pro Allboxing.ru třiatřicetiletý ranař s přezdívkou „Bílý Tyson.

Sergio Martínez zrušil trénink. Důvod? Anonymní výhružky

Slavný argentinský šampión střední váhy Sergio Gabriel Martínez musel zrušit úterní veřejný trénink v rámci příprav na superzápas 15. září v Las Vegas s Mexičanem Juliem Cesarem Chavezem juniorem.

Důvodem byly anonymní hrozby, které tým jedničky střední váhy rozhodně nebere na lehkou váhu s ohledem na nedávný incident nedaleko jeho kalifornského bydliště. „Minulý týden někdo Sergiovi vyhrožoval a poškodil mu i jeho vůz. Bohužel jsme se kvůli tomu rozhodli zrušit všechna jeho veřejná vystoupení v nejbližší době,“ řekl promotér Martíneze Lou DiBella.

Saúl Álvarez: Proč se do mě Chavez pořád naváží?

Martínezova soupeře Chaveze se týká i naše další zpráva. Na chování svého krajana si pro respektovaný web Boxingscene.com postěžoval možná nejtalentovanější bijec současnosti – Saúl Álvarez, toho času šampión WBC v lehké střední váze.

Chavez několikrát zkritizoval Álvareze za to, že se utká s o několik kilogramů lehčím Josesitem Lopezem a vadí mu, že si na jeho osobě údajně dělá jméno. „Já na něm? Vždyť o Chavezovi nemluvím, to on si mě pořád bere do pusy. Osobně jsem se přitom viděli jen jednou,“ nechápe výroky svého o čtyři roky staršího krajana Álvarez.

Pravdou ale nejspíše je, že Chavez se snaží udělat co největší reklamu svému souboji s Martínezem, jelikož se s Argentincem utká ve stejný den a dokonce ve stejném městě (Las Vegas), jen v jiném hotelu jako Álvarez s Lopezem (15. září).

Sturm: Jsem silnější než Abraham, ale ten se o tom nebude chtít přesvědčit

Superšampión WBA ve střední váze – Felix Sturm – okomentoval pro německá média zprávu o tom, že by se mohl utkat s krajanem a vrstevníkem Arthurem Abrahamem, který v sobotu vybojoval titul mistra světa v super střední váze v duelu s Robertem Stieglitzem.

„Aby získal titul, utkal se s nejslabším šampiónem ve své váze, ale jakmile by se postavil skutečné špičce, čeká ho další porážka. Využívali spojení se mnou, aby udělali reklamu svému souboji, ale mě to jedno. Za prvé si myslím, že jsem lepší boxer a za druhé, že se Abraham nebude chtít postavit,“ prohlásil sebevědomě Sturm.

Sobotní boxerská show v Berlíně

A když už jsme u Abrahama, je třeba připomenout i sobotní galavečer v Berlíně, na kterém se „Král Artuš“ vrátil na boxerský trůn, poprvé coby vládce jedné z organizací v super střední váze. Kromě vrcholu večera v podobě duelu Abraham – Stieglitz (video najdete zde!) viděli fanoušci boxu dalších pět parádních duelů (jejich seznam i s výsledky najdete zde!).

Na jeden bychom ale přece jen rádi a to bitvu v polotěžké váze mezi německou nadějí Dustinem Dirksem a gruzínským rodákem, žijícím ale v Praze Sandrem Siprošvilim. Domácímu neporaženému favoritovi totiž styl člena Médea Boxing Teamu a svěřence kouče Jurije Krivoručka absolutně nesvědčil a v pátém kole se dokonce ocitl blízko počítání.

Jenže čerstvý a hrdý dvojnásobný otec Siprošvili i přes enormní snahu Dirkse k zemi neposlal a sám vyčerpán v dalších dvou kolech inkasoval tvrdé údery, které na jeho obličeji udělali velkou paseku. Utavený a rozbitý Siprošvili tak nakonec duel v 7. kole sám zabalil. Za svůj hrdinný boj ale sklidil zasloužené ovace nejen boxersky znalého německého publika, ale i svého soupeře.