Profiboxing.cz



Odvolávám, co jsem odvolal... David Haye vs. Manuel Charr

  • Zveřejněno 28. 4. 2013 22:47
  • Napsal Antonín Vavrda
  • Zobrazeno: 5907

David Haye vs. Manuel Charr / zdroj foto: internetLONDÝN - Napodruhé již vše vyšlo, aneb Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil. Manažer britského bijce Davida Hayeho (26-2) v neděli potvrdil, že se dvaatřicetiletý londýnský rodák při svém návratu do ringu naplánovaném na 29. června do Manchesteru utká s Němcem s libanonskými kořeny Manuelem Charrem (23-1).

"Bývalý světový šampión v těžké váze David Haye se utká tváří v tvář 29. června v Manchesteru v dalším svém duelu s Němcem s libanonskými kořeny Manuelem Charrem a svoji dohodu potvrdí na středeční tiskové konferenci," zní v prohlášení Matchroom Sports, kterou vlastní manažer Eddie Hearn.

VÍCE O RIVALITĚ HAYE-CHARR:

Přesně za dva měsíce tak dojde na duel, o kterém druhý jmenovaný už před dvěmi týdny mluvil jako o hotové věci. Jenže zpoza kanálu La Manche přislo následně dementi a Charr byl opět Hayem potupen, stejně jako loni během tiskové konference po zápase britského ex-mistra světa s Dereckem Chisorou.

Nyní tak dostane vysněnou příležitost vše vrátit Hayemu v ringu. Ostrovní bijec se nakonec rozhodl pro Charra hlavně proto, že je vysoko v ratingu federace WBC, kde mu patří osmé místo ("Hayemaker" je šestý). To posiluje šance vítěze na fakt, že by se měl na začátku léta zařadit mezi žhavé uchazeče o zápas o titul mistra světa této organizace, ať jím v té době bude stále Vitalij Kličko nebo bude po jeho případném ukončení kariéry volně k dispozici.

Nejen pro oba boxery to bude velmi pikatní duel. Jak Haye, tak Charr totiž zaznamenali své poslední porážku v profiringu (u Charr se jedná o jedinou v kariéře), proti jednomu z ukrajinské bratrské dvojice. Brit padl před dvěma lety v ostře sledovaném sjednocujícím souboji s Vladimirem Kličkem jasně 0:3 na body, německý boxer pak prohrál s Vitalijem TKO ve čtvrtém kole kvůli hrozivě zraněnému pravému obočí.