Profiboxing.cz

Přepnout do PC verze

Sudí: Chtěl jsem odpočtem 2 bodů srovnat kolo. Mladší Paul: V boxu je tolik špíny

Shannon Briggs a Logan Paul / zdroj: Boxingscene.comShannon Briggs a Logan Paul / zdroj: Boxingscene.comPRAHA – Byl to boxerský tahák víkendu, přestože se v něm představili dva v profesionálním ringu debutující bojovníci. Jenže vítězný KSI a poražený Logan Paul mají za sebou takovou základnu fanoušků, že se jim nemůže rovnat žádný boxer. Proto jejich střet zvedl takovou vlnu zájmu. A proto přinesl i toliko emocí...

KSI a Logan Paul nepřevedli žádnou strhující boxerskou podívanou, kterou by kandidovali na zápas roku. Určitě ale s ohledem na své zkušenosti nezklamali. Stejně tak nezklamali s ohledem na skutečnost, že bojovali před takovým obřím publikem. Ostatně o nervozitě ví své například i Karlos Vémola...

VÍCE K ZÁPASU KSI VS. PAUL 2:

Zápas opanoval po šesti kolech těsně 2-1 na body šestadvacetiletý britský raper. Jeho triumf ale provází pro některé dva kontroverzní momenty.

Ve třetím kole dokázal KSI dostat soupeře do počítání, jenže zkušený ringový Jack Reiss toto za down neuznal a pokračovalo se dál. O kolo později pak šel na podlahu KSI. Jenže na tu mu pomohl čtyřiadvacetiletý Paul nepovolenými údery a následně přidal i zásah do zátylku klečícího protivníka.

Reiss počítal a následně odečetl Paulovi dva body. A právě to nakonec rozhodlo o jeho porážce. Jeden rozhodčí nabodoval duel 57-54 pro vítěze, druhý 56-55. A třetí pak pro domácího 56-55. Nebýt oněch dvou odečtených bodů, zvítězil by Paul.

„Tohle vše změnilo. Logan by vyhrál. Myslel jsem, že vyhrál. Začali jsme pomalu, ale postupně zvyšoval tempo, poslal ho do počítání. Byl lepší boxer, má lepší techniku. Ty dva body dolů byly nechutné, nechápu, proč se tak stalo. KSI měl dost času, aby se z toho dostal, bojoval sám nečistě a pak toto? Cítím krysu,“ nechal se slyšet Shannon Briggs, který stál v rohu svého krajana.

Podobně ostrá slova volil i Jack Paul, mladší bratr poraženého. „Logan byl lepším bojovníkem, lepším boxerem, KSI má náš respekt, ale vyhrát neměl. Škoda, že nic nezmůžete, můžeme se rozčilovat, ale na konci dne už je to stejně jedno. Ti dva už se nikdy nepotkají, a pokud s tím nic neudělá komise, pak prostě brácha prohrál,“ začal své povídání stále teprve dvaadvacetiletý mladík.

„Je to skoro rok, co se v tomto sportu pohybujeme, možná bych to neměl říkat, ale je hodně prolezlý chamtivostí, podrazy. Kdo před zápasem večeřel s KSI? Joe Markowiski z DAZN. Tolik příběhu, kolik jsem za tu krátkou dobu v boxu slyšel? Nechutné,“ přidal muž, který loni při prvním setkání KSI – Logan Paul v pátém kole knockoutoval bratra britského Youtubera, Dejiho Olatunjiho.

Reiss se ale podobným slovům brání. A přidává svůj pohled na věc. „Podívejte se nejdříve na záznam. Logan ho trefil opravdu dobrým úderem, ale poté chytil za hlavu a přidal další dva. KSI už od prvního úderu nebyl jistý na nohou, Logan ho ale trefil ještě poté, když klečel na kolenou. Klidně jsem ho mohl diskvalifikovat, ale nechtěl jsem,“ řekl zkušený rozhodčí své otevřené povídání pro Boxingscene.com.

„Nechal jsem proto raději zastavit čas, dostat se KSI zpět do pohody, a abych poté vyrovnal body, protože počítat jsem prostě musel, pokud měl duel pokračovat, tak jsem strhl Loganovi dva body. Kolo 10-8 pro něj, které ty dva body trestu za porušení pravidel srovnaly. Chtěl jsem, aby to bylo i nadále spravedlivé,“ pokračoval.

„Že jsem ho měl jen varovat? Já ho – stejně jako soupeře – varoval už v šatně, že nesmí trefovat zátylek protivníka, ledviny a nedopouštět se dalších faulů. A znovu, chtěl jsem prostě srovnat to kolo, aby to bylo i nadále co nejspravedlivější,“ reagoval na další dotaz Reiss.

A (ne)počítání Paula o kolo dříve? „KSI házel hodně otevřené a dlouhé údery, které se opakovaly. A já cítil, že trefil Paula nečistě, za ucho, ten se ho přidržel a když KSI odstoupil, tak šel dolů. Podle mne to nebyl čistý knockdown, proto jsem nepočítal,“ vysvětlil své počínání.

Pravdou ale je, že pokud měl z úderů KSI podobné pocity, měl ho alespoň průběžně v zápase varovat. Že občas údery boxerům ustřelí mimo úderovou plochu není nic neobvyklého a počítání za toto následují. Na druhou stranu, oba své kroky si dle litery pravidel obhájí, stejně tak je pozitivní, že se je nebál veřejně obhájit...

Nemáte povoleno vkládat komentáře.

Copyright © 2010-2020 Profiboxing.cz

Nahoru PC verze