Profiboxing.cz

Přepnout do PC verze

Pulev musí za kurz o sexuálním obtěžování a zaplatí pokutu. A Dinua porazil TKO v 7. kole

Pulev a RavalováPulev a RavalováLOS ANGELES – Kalifornská sportovní komise (CSAC) potrestala bulharského boxera těžké váhy Kubrata Puleva (27-1, 14 KO) za polibek v pozápasovém rozhovoru reportérce Jennifer „SuShe“ Ravalové pokutou 2500 dolarů a nutností absolvovat kurz, který se týká sexuálního obtěžování. Výsledek jeho zápasu s Rumunem Bogdanem Dinuem (18-2, 14 KO), který nesouhlasil s jeho ukončením, zůstal v platnosti.

Slyšení před Kalifornskou sportovní komisí (CSAC) má za sebou Bulhar Kubrat Pulev, který si při svém americkém debutu poradil 23. března s Rumunem Bogdanem Dinuem. Jenže stejně jako byl kontroverzní konec zápasu, bylo i dění po něm.

VÍCE K TÉMATU:

Osmatřicetiletá jednička federace IBF se nechala při rozhovoru s Jennifer Ravalovou unést a vlepila ji během interview polibek. A začala „show“.

Pulev se dostal pod palbu kritiky, Ravalová se po několika dnech rozhodla jej žalovat. Mezitím se objevila videa, jak se reportérka rozhodně nechová jako žena z večerní školy na pozápasové party týmu bulharské „Kobry“.

CSAC ale řešila primárně jen zmíněný televizní polibek. Za ten se před ní Pulev reportérce omluvil, komise ho následně potrestala pokutou 2500 dolarů a nutností absolvovat (a dokončit) kurz týkající se sexuálního obtěžování.

Ve chvíli, kdy tak učiní, vrátí mu CSAC licenci. Což je pro Puleva sice nepříjmenost, daleko hůře pro něj mohlo dopadnout druhé slyšení. To se týkalo ukončení duelu s Dinuem, který se proti němu vznesl protest a chtěl pro Puleva diskvalifikaci. Což by byla velká komplikace pro kariéru bijce, který touží ještě po jedné velké titulové šanci.

Pulev, který byl ve třetím kole ve velkých problémech, se dostal po velkého tlaku v dějství číslo sedm. Dinu se ocitl na zemi a poté ve svém rohu v obrovských potížích. Jeho obrana nebyla aktivní, hodně se skláněl, nakonec poklekl. A v tu chvíli přilétl od Puleva jeden úder do zátylku, druhý na bradu.

Rozhodčí Raul Caiz Jr. urostlého Rumuna počítal, pak mu dal možnost se z problémů dostat, jenže Pulev už posléze svoji práci dokončil a Dinua ukončil.

Jeho promotér Greg Cohen argumentoval právě oním úderem do zátylku, který měl jasně ovlivnit další pokračování duelu. Dle pravidel ABC se v případě úmyslného nefér úder postupuje následovně:

1. Pokud je zranění natolik vážné, pak je zápas okamžitě ukončen a boxer, který tento úder vyšle, prohraje diskvalifikací.

2. Pokud je přes faul povoleno pokračovat v boji, musí být boxerovi, který se jej dopustil, odebrány dva body. A to vždy.

3. Pokud se před faul pokračuje, ovšem zranění má za následek zastavení zápasu v jakémkoliv kole následujícím po čtvrtém, zranění boxer vyhraje technickým rozhodnutím, pokud u bodových rozhodčích vede. Pokud je v tu chvílí remíza, nebo zraněný boxer prohrává, je duel vyhlášený jako remíza.

Po šestém kole byl duel remízový (2x 57-57 a 58-56 pro Puleva), každopádně žádný ze zmíněných scénářů aplikován nebyl, ringový odečetl Bulharovi chybně pouze jeden bod.

A byť bylo zjevné, že Caiz Jr. chyboval, komise výsledek ponechala v platnosti, mimo jiné také pro to, že se musí jednotně držet zmíněných pravidel jen v případě titulových zápasů. Což nebyl tento případ.

Každopádně, pokud nechce Pulev čekat na licenci 12 měsíců až do příštího března, musí absolvovat zmíněný kurz co nejdříve. Jelikož CSAC spadá pod zmíněná pravidla ABC, platí zákaz jeho činnosti pro všechny státy USA. Další slyšení komise je naplánované na 22. července.

Nemáte povoleno vkládat komentáře.

Copyright © 2010-2019 Profiboxing.cz

Nahoru PC verze